Motocicletele sunt incontestabil elegante, distractive și economice de condus. Cu toate acestea, este și adevărat că folosirea unei motociclete este mai riscantă decât folosirea unui vehicul. Probabilitatea de deces al unui accident de bicicletă este de aproximativ 30 de ori mai mare decât într-un accident de mașină. 1

Mulți conducători dedicați pot evita coliziunile și pot circula fără incidente, dar succesul lor rezultă din respectarea regulilor fundamentale de siguranță pentru motociclete. Iată câteva tehnici pentru a vă asigura că călătoriile dumneavoastră sunt fără incidente, pentru a vă ajuta să rămâneți în siguranță atunci când mergeți.

Pregătește-te

Contrar credinței populare, urcarea pe bicicletă nu este cel mai important lucru atunci când încerci să arăți cool. Pantalonii scurți, un tricou și sandalele sunt îmbrăcăminte nepotrivită pentru călărie, indiferent de cât de cald este afară. Chiar și blugii oferă protecție rudimentară împotriva vătămărilor și erupțiilor cutanate dacă aluneci. Puteți opta pentru securitate maximă cu jachete, blugi și cizme din piele sau întăriți.

Dacă aveți o cască deschisă, trebuie să purtați ochelari sau ochelari de protecție și trebuie să purtați întotdeauna mănuși pentru a vă proteja mâinile. Îmbrăcămintea specializată este realizată pentru răcire și ventilație la temperaturi încălzite.

De asemenea, evident: purtați întotdeauna o cască care a primit aprobare DOT atunci când mergeți. Nu contează dacă arăți ridicol, pentru că făcând asta te va ține în viață.

Rămâi în zona ta de confort.

Fiți conștienți de limitările dvs. și asigurați-vă că nici ruta pe care o alegeți, nici motocicleta nu este mai mult decât puteți face față. Bicicleta ta ar trebui să fie potrivită pentru tine; nu este permis să meargă în vârful picioarelor. Picioarele tale ar trebui să poată rămâne plate pe pământ când stai așezat. În plus, bicicleta este probabil prea grea pentru tine dacă simți așa.

Comenzile și ghidonul motocicletei dvs. ar trebui să fie ușor de atins și ușor de urcat și de coborât. Capacitatea ta de a te concentra asupra siguranței mai degrabă decât a face fiecare viraj va crește pe măsură ce te vei obișnui mai mult cu calea ta.

În plus, dacă mergi într-un grup, rezistă dorinței de a depune un efort suplimentar doar pentru a ține pasul cu ceilalți. Agățați-vă întotdeauna de nivelul dvs. de confort, nu de al lor.

Examinați-vă vehiculul.

Înainte de a pleca la drum, inspectați-vă bicicleta dumneavoastră amănunțit. Presiunea anvelopelor, oglinzile și iluminatul sunt printre lucrurile pe care ar trebui să le inspectați de fiecare dată când vă urcați pe o motocicletă. Puteți înțelege mai bine orice potențiale probleme mecanice mergând rapid în jurul bicicletei pentru a verifica dacă există șuruburi slăbite, scurgeri sau alte probleme.

În plus, ar fi de ajutor dacă ai avea grijă de el în mod regulat. Evitați amânarea reparațiilor necesare, efectuați toate lucrările de întreținere de rutină sugerate, cum ar fi schimbările de ulei, reglajele lanțului și suspensiei și monitorizați uzura anvelopelor și plăcuțelor de frână.

Gândește critic

Nu te poți baza doar pe oglinzi pentru a ține evidența a ceea ce se află în mediul tău imediat de călătorie, chiar dacă acestea sunt acolo cu un motiv. Ar fi de ajutor dacă ți-ai folosi capul pentru a rămâne conștient de mediul tău și de locația celorlalți din jurul tău.

Rideții care au călărit de mult timp știu cât de important este să țină capul și ochii sus atunci când întorc curbe și că cea mai sigură metodă de a schimba benzile este să virați și să aruncați o privire în spatele vostru pentru a vă asigura că sunteți liber. Veți putea judeca dacă și alți șoferi vă acordă atenție.

Fii atent la trafic

A fi conștient de drumul pe care călătoriți este esențial pentru motocicliști. Fiți precaut când intrați în curbe și fiți atenți la eventualele pietriș sau alte condiții periculoase ale drumului. Traversarea căilor ferate se poate face doar cu prudență, deoarece vopseaua de pe șine, iar liniile albe de la semafor pot fi alunecoase.

Descoperă-ți locul fericit.

Urcarea pe bicicletă în timp ce nu ești pregătit mental este unul dintre cele mai semnificative riscuri pentru călăreți. Conduceți în timp ce sunteți înfuriat, obosit sau distras poate fi dezastruos. Amintiți-vă că, în cele din urmă, sunteți singurul șofer pe drum, urmărindu-vă singur în timp ce conduceți o motocicletă. Riști să faci greșeli simple care ar putea duce la un accident, răni sau chiar mai rău dacă mintea și emoțiile tale sunt în altă parte decât drumul din fața ta.

Înțelegeți prognoza

Vremea îngreunează frecvent condițiile perfecte de condus, iar riscurile de gheață sau carosabil umed cresc atunci când sunteți pe două roți. Necazul crește pentru că ești doar pe jumătate mai stabil ca o mașină, nu ai parbriz și îți supui corpul ploii puternice.

Cea mai mare teamă a unui călăreț este vederea slabă și niciodată nu poți aprecia cu adevărat cât de dureros poate fi să fii lovit de picăturile de ploaie la 50 sau chiar 30 mph până când ești prins pe bicicletă în ploaie.

Confirmați că doi oameni nu sunt prea mulți.

Cine nu și-ar dori să se plimbe în spatele unui hottie? Dar pentru a menține siguranța și sexyitatea călătoriei, trebuie să vă asigurați că sunteți în largul lor cu pasagerul și că acesta știe cum să-și joace rolul. A te asigura că pasagerul tău are echipamentul adecvat este ceva sigur și plăcut.

Au nevoie de încălțăminte, echipament și cască adecvate. În plus, ar fi de ajutor dacă ai garanta că ei înțeleg ce să facă când te întorci sau te oprești. Înainte de a porni pe drumul deschis sau de oprirea și deplasarea traficului din oraș, ar putea fi un plan excelent să mergi pentru o probă de mașină într-o zonă sigură, cum ar fi o parcare.

Sistem de frânare a motocicletei

Nu devine neapărat mai simplu să vezi alte motociclete doar pentru că mergi pe una. Când faceți o întoarcere sau când schimbați benzile, verificați întotdeauna de două ori. În plus, ar trebui să exersați mult la frânare în diferite scenarii.

Oferă spațiu suplimentar mașinilor din fața ta în orice moment și învață cum să te oprești brusc fără a bloca frânele pentru a preveni accidentele atunci când trebuie să te oprești rapid. Puteți actualiza la frâne antiblocare. Dacă aveți frâne ABS pe bicicletă, puteți reduce riscul de a suferi un accident mortal cu 22%, potrivit cercetărilor IIHS. 2

Arată puțină afecțiune

Nu se poate nega faptul că motocicliștii sunt adesea desconsiderați sau tratați ca cetățeni inferiori pe drum. Ai ocazia să schimbi asta în calitate de călăreț. Conduceți întotdeauna ca și cum ați reprezenta motocicliști din întreaga lume când sunteți pe drum.

Conduceți cu curtență, atenție și conștient de faptul că reprezentați motocicletele pentru cei din jur. Lasă-ți simțul bun să prevaleze asupra oricărei dorințe de a dovedi un punct sau de a te răzbuna pe un șofer neglijent; făcând acest lucru ar scăpa de bucuria călăriei, care este întregul motiv.

Totul se rezumă la asta: fii pregătit, cunoaște-ți bicicleta și ai încredere în abilitățile tale. Deși nu vă puteți controla împrejurimile, puteți alege cum să răspundeți la ele. Ce sugestii suplimentare pentru a rămâne în siguranță și sănătos când mergeți pe bicicletă?