O experiență aventuroasă și palpitantă este mersul pe motocicletă. Dar dacă nu se iau măsuri de siguranță de bază, mersul pe bicicletă poate fi mortal. Departamentul de Transport al SUA (DOT) a calculat că motocicliștii aveau un risc de 28 de ori mai mare de a muri într-o coliziune în trafic decât pasagerii dintr-o mașină în 2016. 5.029 de motocicliști și-au pierdut viața în confruntări în 2016, în creștere cu 5,1% față de 2015.

Având în vedere aceste cifre, este evident că motocicliștii ar trebui să ia în serios siguranța. Pentru a vă bucura de călătoria în siguranță, am pus o listă de sfaturi.

Învață procedurile de siguranță.

Legile rutiere pentru motociclete vă vor fi predate în cadrul unui curs de siguranță. În plus, veți învăța ce să faceți în circumstanțe potențial neprevăzute de călătorie. Un curs de siguranță vă poate ajuta să dezvoltați cunoștințele și abilitățile necesare pentru a conduce o motocicletă în siguranță.

Înainte de a pleca, verificați vremea.

Călătoria dumneavoastră ar putea fi îngreunată de ploaie, gheață sau zăpadă. Pentru că ai mai puțină aderență decât o mașină și mai puțină vizibilitate, mersul în aceste condiții este periculos pentru motocicliști. Dacă se așteaptă vreme nefavorabilă, alegeți o zi alternativă.

Rochie pentru motocicletă.

Îmbrăcămintea pentru motocicletă vă protejează de intemperii, resturi de drum și erupții cutanate. Este necesară o cască care a primit aprobarea DOT, precum și ochelari de protecție, o jachetă de piele, jambiere sau șapte din piele, cizme peste glezne și mănuși anti-alunecare. Îmbrăcați-vă îmbrăcămintea pe tot parcursul zilei pentru a face față oricăror schimbări de vreme.

Efectuați o inspecție înainte de mers pe motocicleta dvs.

Pentru a vă asigura că motocicleta dumneavoastră este cât mai sigură posibil, este o idee bună să o verificați înainte de a merge. Verificați claxonul, ghidonul, oglinzile, anvelopele, combustibilul, uleiul, semnalizatoarele, stopurile, frânele, combustibilul și presiunea în anvelope.

Conduceți în limita de viteză, utilizați semnalele și respectați toate legile rutiere.

Pentru a preveni accidentele, este esențial să respectați legile rutiere, să folosiți semnale și să conduceți în limita de viteză afișată. 48% dintre decesele motocicletelor din 2009 au fost atribuite vitezei excesive, potrivit Institutului de Asigurări pentru Siguranța Autostrăzilor.

A fi vazut.

Nu poți presupune că alți șoferi te pot vedea. The Hurt Report, o publicație a National Highway Traffic and Safety Administration din cadrul Departamentului de Transport al Statelor Unite, afirmă că incapacitatea altor șoferi de a percepe bicicletele cauzează 75% din accidentele de motociclete. Iată câteva strategii pentru a rămâne vizibil: purtați haine reflectorizante sau vizibil luminoase, conduceți cu farurile aprinse chiar și în timpul zilei, rămâneți departe de zonele oarbe ale celorlalți șoferi și utilizați întotdeauna semnalizatoarele și semnalele de mână.

Acordați atenție potențialelor pericole rutiere.

Puteți anticipa blocajele de trafic și alte riscuri rutiere atunci când conduceți defensiv. Puteți pierde tracțiunea dacă există nisip, grăsime sau pietriș. Atât denivelările, cât și gropile sunt periculoase și ar trebui evitate. La unghiul potrivit, traversați șinele de cale ferată.

Păstrați o distanță sigură.

Nu este sigur să iei hayonul. Se recomandă să păstrați o distanță de patru secunde sau mai mult față de mașina din fața dvs. Datorită acestui lucru, veți putea opri în caz de urgență. În plus, dacă nu vă puteți opri la timp, este o idee bună să planificați o rută de evacuare, cum ar fi mersul la umăr.

Purtați o trusă de prim ajutor.

În caz de rănire, este o idee bună să păstrați o trusă mică de prim ajutor pe motocicleta. Articolele, bandă adezivă, tifon, dezinfectant pentru mâini și șervețele dezinfectante ar trebui să fie prezente.

Învață să călărești mai bine.

Urmează un curs de călărie pentru călăreți experți pentru a-ți perfecționa abilitățile. Veți descoperi trucuri de control, viraj avansat, mișcări de evitare a coliziunilor și metode de frânare.