Îți plac motocicletele? Asigurare motociclete 101 – Lucruri pe care trebuie să le știți!

Se apropie vremea caldă și ești plin de dorința de a ieși pe drumul deschis. Și asta înseamnă că este momentul primordial pentru motociclete! Cine nu iubește acel sentiment de libertate și aventură.

Dar, există un dezavantaj … ce se întâmplă dacă se întâmplă ceva? Esti acoperit? Următoarele sunt câteva fapte „trebuie să știți” pentru a vă asigura că sunteți informat și gata să vă bucurați de plimbare!

Asigurarea pentru motociclete este similară cu acoperirea automobilelor, dar trebuie să fii conștient de unele diferențe.

  • Răspundere: Veți dori să aveți o asigurare de răspundere civilă în caz de rănire a terților. Înregistrați-vă într-un pachet de răspundere care va acoperi, de asemenea, orice pasager de pe bicicleta dvs.
  • Comprehensiv: Nu lăsați vandalismul, focul sau furtul să vă distrugă buzunarul. O acoperire cuprinzătoare de asigurare vă va rambursa (mai puțin deductibilă) pentru aceste tipuri de incidente.
  • Coliziune: acest tip de acoperire vă va rambursa pentru deteriorarea pieselor din fabrică ale bicicletei. Dacă v-ați „păcălit călătoria” și ați adăugat o mulțime de accesorii personalizate, veți dori să verificați acoperirea suplimentară specială pentru lucrările personalizate.
  • Șoferi neasigurați și subasigurați: o necesitate pentru cazurile în care salariile pierdute și facturile medicale sunt un factor.

Să privim câteva scenarii. Rețineți că acoperirea variază de la o agenție la alta. Citiți politica dvs. și consultați agentul pentru a vă asigura că sunteți acoperit.

Scenariul 1: prietenul tău îți oferă să îți împrumute motocicleta pentru a te învârti. Ai asigurare auto, deci crezi că trebuie să fii acoperit. Consultați agentul dvs. de asigurări, deoarece majoritatea polițelor auto nu acoperă Motociclete de turism și este posibil să călătoriți fără acoperire de asigurare.

Scenariul 2: Motocicleta dvs. este în magazin pentru reparații și trebuie să închiriați una pentru câteva zile. Esti acoperit? Cel mai probabil ești. Din nou, verificați-vă politica

Asigurați-vă că urmați câteva sfaturi simple de siguranță atunci când „dați drumul”!

  • Echipament: Purtați piele de protecție ori de câte ori este posibil. Și personalizați-vă bicicleta cu niște echipamente de siguranță. Consultați agentul dvs. de asigurări, deoarece unele polițe oferă acoperirea acestor articole.
  • Vizibilitate: Motocicletele turism se află în partea de jos a lanțului alimentar atunci când vine vorba de a fi vizibile. Popularitatea SUV-urilor a crescut, de asemenea, nivelurile de pericol, deoarece acestea au adesea puncte oarbe, lăsându-vă literalmente invizibil. Măriți-vă șansele de a fi vizibile folosind farul în orice moment și conducând în cele mai vizibile zone ale benzii dvs. Dacă puteți vedea oglinzile retrovizoare ale altor vehicule, este posibil să vă vadă și pe voi.
  • Căști: Deși legea din Florida nu impune purtarea unei căști, acestea vă vor ajuta să vă protejați de rănile la cap. Lăsați condițiile rutiere și de trafic să dicteze dacă folosiți sau nu o cască.

Concluzia este să vă mențineți în siguranță și să vă bucurați de drum deschis! Vom acoperi mai multe probleme de siguranță și conștientizare în viitor , așa că asigurați-vă că reveniți.