Nimic nu este mai enervant decât să ai o motocicletă care nu pornește atunci când ai crezut că vrei să faci o plimbare minunată. Nu, nu ne referim la problema cunoscută de pornire la rece. Uneori, ignoranța noastră ne face să ne aflăm în circumstanțe atât de frustrante. Ați putea fi de acord că, atunci când acest lucru se întâmplă, unii oameni intră în panică. Suntem aici pentru a explica că, dacă vă mențineți calmul și efectuați câteva verificări rapide, este posibil să puteți remedia problema în mod independent.

Enumerăm următoarele șapte astfel de inspecții simple pe care ați dori să le efectuați dacă bicicleta nu pornește: –

7) Baterie descărcată sau slabă

Întregul sistem electric al bicicletei depinde de bateria care este fixată în siguranță pe mașină. Când o mașină cu două roți are doar pornire electrică, bateria este singura sursă de energie pentru demaror. Motorul, care necesită o tensiune mare de la furtună, poate fi pornit doar dacă bateria are suficientă încărcare. Unul nu ar putea folosi demarorul electric cu o baterie relativ slabă. Apăsarea butonului claxonului sau aprinderea farurilor nu are ca rezultat o performanță bună sau o defecțiune completă, care sunt câțiva indicatori ai unei baterii descărcate sau slabe.

6) Fără combustibil

Poate fi dificil să determinați dacă nivelul de combustibil este scăzut folosind indicatorul, ceea ce poate face ca bicicleta să nu pornească. Apoi, puteți testa nivelul de benzină al bicicletei dvs. folosind diverse metode învechite. Una dintre cele mai simple modalități este să-ți scuturi bicicletă ușor în timp ce se află pe suportul principal și să asculți pentru sloboiul cunoscut al combustibilului rămas, dacă există, provenit din rezervor. Ca alternativă, puteți verifica acest lucru folosind lanterna telefonului.

5) Aerisirea rezervorului de combustibil obstrucționată:

Rezervorul de combustibil al motocicletei dumneavoastră are un mic aerisire pentru orificiul de evacuare care furnizează combustibil continuu sistemului de admisie. Este gaura cheii capacului rezervorului de benzină pe majoritatea bicicletelor din India. Rezervorul întrerupe alimentarea cu combustibil a sistemului inferior atunci când această ventilație este blocată. Un fir sau un știft foarte mic combinat cu o explozie puternică prin acea gaură poate fi folosit pentru a debloca conducta.

4) Ambreiajul nu se cuplează corect:

Când porniți motocicleta când transmisia este în treapta de viteză, trebuie să trageți corect maneta de ambreiaj. Ocazional, ambreiajul nu reușește să cuplați corespunzător și provoacă o problemă de pornire. Pune transmisia pe neutru și încearcă din nou în această situație.

3) Obstrucție la admisie sau evacuare:

O altă problemă care provoacă probleme de pornire este o cutie de aer blocată sau o ieșire a tobei de eșapament, care se poate întâmpla din orice motiv, inclusiv farsorii din cartier. Prin urmare, ar trebui să verificați și sistemele de admisie și evacuare ale bicicletei pentru a vedea dacă conțin ceva suplimentar.

2) Un fir de bujie slăbit

Motocicliștii sunt obișnuiți să aibă fire de bujii slăbite; s-ar putea întâmpla din cauza smucirilor sau ca o glumă practică. Pentru a rezolva această problemă, nu trebuie să fii mecanic. Deconectați și reconectați conectorii înainte de a încerca să porniți din nou motocicleta.

1) Comutator de oprire a motorului

Este unul dintre cele mai critice lucruri pe care le trecem cu vederea înainte de a deveni frustrați de prima problemă. În loc să folosim întrerupătorul de oprire sau oprire a motorului, folosim de obicei cheia de contact. Prin urmare, ocazional, când îl folosim, nu reușim să oprim întrerupătorul și, în schimb, continuăm să încercăm să pornim motorul.