Îmbunătățiți iluminarea motocicletei dvs.

Primul lucru pe care ar trebui să-l căutați atunci când vă urcați pe motocicleta pentru o plimbare pe timp de noapte este să vă asigurați că toate luminile sunt funcționale și în stare bună. Pentru început, toate luminile, în special farul, trebuie să fie suficient de luminoase și de înalte pentru a ilumina peisajul din fața lor, respectând, de asemenea, regulile de circulație. Pentru aceasta, asigurați-vă că becurile slabe care s-au uzat sau au încetat să funcționeze sunt înlocuite cu o unitate nouă mai strălucitoare și mai puternică, care nu va solicita o presiune excesivă asupra bateriei motocicletei dumneavoastră. Atât becurile de înlocuire cu putere similară, cât și cu tensiune mai mare sunt opțiuni. Dacă alegeți să actualizați becurile, actualizați sistemul electric cu baterii mai puternice, cu durată de viață mai lungă și cablare mai sigură. În plus, nu ar trebui să existe nicio deteriorare a sticlei de plastic a farului sau a comutatorului de la aceste noi becuri. Puteți adăuga faruri auxiliare sau secundare la motocicleta dvs. ca adăugări de pe piața de schimb la farul principal pentru a vă îmbunătăți vederea pe timp de noapte. Vehiculele sau conducătorii din fața dvs. pot fi descurajați dacă aceste faruri secundare sunt excesiv de puternice sau de mare putere în comparație cu farurile primare, așa că aveți grijă să le evitați. Scădeți luminile atunci când sunteți chiar în spatele lui pentru a arăta considerație față de călăreții din fața dvs.

Fă-te mai vizibil pentru alți șoferi când conduci

Este esențial să fii vizibil pentru ceilalți pentru a-i vedea clar pe ceilalți șoferi atunci când mergi pe timp de noapte. Tehnicile enumerate mai jos te pot ajuta să devii mai vizibil pentru oameni noaptea. –

Adăugând mai multe lumini – După cum sa menționat la punctul anterior, lămpile auxiliare nu numai că măresc luminozitatea drumului, dar vă fac și observați instantaneu vehiculele care se apropie, datorită luminilor suplimentare din față. În plus, în comparație cu mersul cu un singur far, lămpile auxiliare te fac să pari un vehicul mult mai mare pentru ceilalți călăreți din fața ta. Acest lucru vă poate ajuta să obțineți o vedere dominantă a drumului din față, în timp ce ceilalți călăreți vă oferă suficient spațiu de manevră.

Prin îmbinarea benzii reflectorizante la bicicleta – Adăugarea benzii reflectorizante sau benzi de neon la componentele motocicletei dvs., cum ar fi vizorul farului din față, aripile față și spate, părțile laterale ale jantelor roților sau panourile caroseriei, vă îmbunătățește vizibilitatea pentru alți utilizatori ai drumului, deoarece acestea au tendința de a reflecta lumina care le lovește.

Adăugând material reflectorizant la îmbrăcăminte – Pe lângă aplicarea benzii reflectorizante pe piesele motocicletei, videoclipul poate fi aplicat și pe hainele de călărie, cum ar fi casca, jacheta, mănușile sau pantalonii de călărie, atâta timp cât sunt într-un culoare închisă ca negru sau gri. O opțiune este să încercuiți brațele jachetei de călărie cu o bandă reflectorizantă.

Făcând casca dvs. imediat vizibilă – Puteți realiza acest lucru într-unul din două moduri: fie purtând o cască care este de o culoare atractivă, mai degrabă decât una plictisitoare, fie, după cum sa spus deja, prin aplicarea unei benzi reflectorizante în față, în spate, și părțile laterale ale acoperișului.

Verificați de două ori dacă aveți o viziune clară.

Acum este treaba ta să evaluezi dacă poți sau nu să menții controlul asupra a ceea ce se întâmplă în fața ta, după ce ai evaluat capacitatea bicicletei tale și a celorlalți de a privi înainte. Asigurați-vă că viziera căștii este clară și fără zgârieturi, murdărie sau aburi înainte de a face orice altceva. Posibilitatea reflectării luminii din particulele de murdărie și praf vă poate afecta vederea dacă acestea sunt prezente. Zgârieturile sunt și mai mult o distragere a atenției pentru ochi, ceea ce ar putea distorsiona luminile care luminează asupra ta și ar putea afecta capacitatea de a conduce noaptea.

Folosiți în egală măsură luminile celorlalte vehicule.

Puteți beneficia de luminile altor utilizatori ai drumului și puteți utiliza întreaga capacitate a celor de pe bicicleta dvs. urmându-le exemplul. Această viclenie este utilă în special atunci când călărești în fața lor și are nevoie de iluminare adecvată din toate părțile tale. Ceilalți bicicliști de pe drum ar trebui să poată trece pe lângă tine fără ca tu să le împiedici capacitatea de a circula, așa că păstrează un decalaj sigur între tine și ei.

Conduceți defensiv în timp ce conduceți încet –

Ține minte că timpul pentru a fi în chef de curse și de a merge ca și cum nu ar exista mâine nu este noaptea. Deși poate fi cel mai bine să mergi cu bicicleta agresiv în timpul zilei strălucitoare, nu este recomandat să faci asta noaptea. Asigurați-vă că ceilalți șoferi vă cunosc prezența folosind toate luminile motocicletei dvs., inclusiv luminile intermitente, semnalizatorul de trecere și chiar claxonul.

Lăsați-vă suficient spațiu pe drum – Când călătoriți noaptea, asigurați-vă întotdeauna că există suficient spațiu în jurul vostru, oferindu-vă șansa de a fi conștient de apropierea altor vehicule pe măsură ce se apropie de dvs. Atunci când virați sau încercați o întoarcere în U, acest sfat este benefic. Acest lucru le oferă celorlalți călăreți timp adecvat pentru a reacționa la activitățile dvs. în siguranță.

Alegeți cea mai sigură bandă posibilă. Pentru a spune simplu, nu călări niciodată în unghiul orb al altcuiva. Mai ales dacă urmărești un camion sau un autobuz, ambele fiind substanțial mai mari decât tine. Ca urmare, mașina din fața ta va duce lipsa neintenționată de tine, deoarece nu te poate vedea în oglinda retrovizoare. Din acest motiv, se recomandă să circulați pe părțile laterale ale fiecărei benzi care sunt prezente la suprafață. Cu toate acestea, ai grijă la marginile lor, care ar putea conține gropi, oglinzi și alte mizerie care ar putea apărea brusc.

Mențineți viteza sub control.

Când călărești noaptea, este esențial să fii atent la tine și să respectați legea. Indiferent cât de bună este vederea, mersul pe timp de noapte îți reduce drastic capacitatea de a vedea ceea ce ai în față. În această situație, fiți conștienți de limitele de viteză afișate pe drumul pe care călătoriți, deoarece alți motocicliști ar putea să nu fie la fel de precauți ca dvs. În plus, acest lucru va reduce probabilitatea de a fi reținut de autorități și de a primi un bilet.

Fii vigilent la vietuitoarea pe drum

Atât animalele, cât și oamenii sunt incluse în asta. Trebuie să fii conștient de faptul că cele mai multe creaturi sălbatice, inclusiv leoparzii și căprioarele, folosesc drumul când este întuneric, ceea ce este cazul dacă mergi printr-o pădure densă sau o zonă interzisă. În plus, din cauza densității scăzute a populației în aceste ore, tâlharii și băieții folosesc din plin timpul. Astfel, evitați să mergeți cu bicicleta prin astfel de locații nesigure, chiar dacă în general înseamnă mult mai puțin timp de călătorie. Ai grijă de animalele fără stăpân și de oameni care ar putea încerca să te încetinească în timp ce mergi.

Îmbrăcați-vă îmbrăcămintea potrivită, care vi se potrivește corect.

Afirmând acest lucru, ne propunem să transmitem ideea că ar trebui să te îmbraci în haine confortabile pentru tine în timpul călăriei și potrivite pentru clima din jur. Iarna ridică mai multe întrebări cu privire la acest subiect, deoarece trebuie să împachetați haine suplimentare pentru a fi cald în cazul în care vremea devine rece și nefavorabilă pentru ciclism.

Obține suficient somn

Conducerea unei motociclete devine obositoare, indiferent de ora din zi. În plus, acest lucru se întâmplă mai frecvent noaptea, când ar trebui să vă relaxați pentru a depăși oboseala zilei. Prin urmare, este recomandat să vă odihniți scurt la fiecare câteva minute, în loc să mergeți fără oprire timp de câteva ore, pentru a vă menține concentrarea asupra călătoriei. Uneori, monotonia porțiunilor lungi de drum te face să te simți somnoros. Dacă este cazul, ar trebui să încetați să călătoriți și să luați o pauză într-o locație potrivită. Deoarece vă pot face să vă simțiți mai somnolent, evitați să consumați alcool și cofeină.

Pregătire bună

Asigurați-vă că aveți un plan solid pentru călătorie înainte de a începe să călăriți pentru noapte, ținând cont de aceste două considerații cruciale: –

Organizează-ți lucrurile astfel încât călătoria ta să pară bine pregătită. Păstrează-ți toate lucrurile esențiale la tine, precum și bicicleta. Echipamentul dumneavoastră de călărie și o bicicletă bine întreținută sunt incluse în aceasta. Înainte de a lovi trotuarul, curățați-vă bine bicicleta.

Asigurați-vă că vă planificați distanța și ritmul în consecință. Călătoria pe timp de noapte va duce la ca mai puțini oameni să vă ofere ajutor. Prin urmare, înainte de a începe călătoria, se recomandă să vă pregătiți temeinic harta rutieră. Urmăriți-vă viteza de deplasare, ținând cont de cât timp vă va dura până ajungeți acolo. Dacă aveți de gând să vă opriți pe drum, asigurați-vă că pregătiți specificul șederii înainte de a pleca.